Sastojci:
Kora:
3 jaja
160g šećera
100g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao praha
3 kašike vruće vode
Fil I:
300g malina
6 kašika šećera
2 kašike gustina
2 čaše soka od malina ili drugog šumskog ili jagodičastog voća
Fil II:
200g šlaga
450ml vode
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žumanca a ostale sastojke umešati varjačom. Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu od rerne, 10 do 15 minuta na 220 stepeni. Izvaditi koru iz pleha i odmah uviti u mokru krpu pa ostaviti da se prohladi.
Staviti maline, šećer i 1,5 čašu soka da prokuvaju nekoliko minuta a u preostali sok razmutiti gustin i dodati u ključalu masu pa ukuvati gust krem. Ostaviti da se prohladi.
Umutiti šlag po uputstvu proizvođača.
Nafilovati koru prvo sa voćnim filom pa preko toga namazati 2/3 šlaga i uviti u rolat. Rolat premazati preostalim šlagom i ostaviti malo u frižider da se prohladi.
No comments:
Post a Comment