Pravila sam neka predjela sa krem sirom i tada sam došla na ideju da napravim domaći krem sir koji je idealan za mazanje i kao smesa za razne slane torte i salate.
Sastojci:
5l mleka
1 kašika soli
1 kesica limuntusa ''C''
1,5 šoljica ulja
1 kašika kajmaka
Priprema:
Mleko posoliti i zagrejati dok skoro ne provri pa umešati limuntus razmućen u malo vode. Izmešati mleko i ostaviti na kraj šporeta oko 30 minuta dok se ne ugruša.
Mleko posoliti i zagrejati dok skoro ne provri pa umešati limuntus razmućen u malo vode. Izmešati mleko i ostaviti na kraj šporeta oko 30 minuta dok se ne ugruša.
Nakon toga izručiti ga u čistu gazu i zavezati pa ostaviti oko sat vremena da se iscedi od surutke i stegne. Dobijenu grudu umutiti sa uljem i kajmakom da se dobije homogena masa. Gotov krem sir čuvati u frižideru.
Zanimljivo...
ReplyDelete