Izvorni recept za
švarcvald tortu sam videla na sajtu www. coolinarika.com, ali nisam odolela da
ga malo modifikujem i prepravim. Ova torta je idealna za posne slave i ostale
posne dane. Lako se priprema, veoma je izdašna i nije skupa. Osvežavajući ukus
šumskog voća, višanja i posnog šlaga daje zaista neodoljiv utisak.
Sastojci:
Kore:
300g šećera
400ml vode
4 kašike ulja
4 kašike džema od šljiva
2 kašićice sode
bikarbone
½ kesice praška za
pecivo
2 vršne kašike kakaoa
200g posnog keksa
Fil I:
1,2l soka od višanja
(može i rastvorenog sirupa)
3 pudinga ukus šumsko
voće
2 kašike brašna
2 kašike gustina
200g šećera
250g margarina
Fil II:
200g posnog šlaga
400ml obične vode
300g višanja
Priprema:
Sastojke za kore
podeliti na 2 dela pa posebno umutiti i ispeći 2 kore u margarinom podmazanom,
pobrašnjavljenom plehu 25x 32cm na oko 220 stepeni oko 15 minuta.
Fil I staviti 1l soka i
šećer da se zagreju do ključanja a pudinge, brašno i gustin razmutiti u
preostalom soku pa skuvati puding i ostaviti pod najlonom da se ohladi. Hladan
puding pomešati sa umućenim margarinom.
Fil II umutiti šlag sa
vodom
Ređanje:
Korica pa polovina fila I
pa višnje, preko šlag pa preko red posnog keksa, zatim opet fil I, višnje i
šlag, pa preko druga korica. Tortu dekorisati posnim šlagom.
No comments:
Post a Comment