Za ovu zimnicu nije potrebno birati velike i ujednačene paprike, jedino je bitno da su zdrave, crvene i ne preterano debelih zidova. Ako su paprike male ali pravilnog oblika treba ih stavljati cele u tegle, a ako nisu onda ih seći na 3-4 dela i tako ubacivati u tegle.
Po ovom receptu za ostavljanje paprike pasterizovanje ili druga termička obrada nije potrebna.
Po ovom receptu za ostavljanje paprike pasterizovanje ili druga termička obrada nije potrebna.
Sastojci:
Oko 1,5 kg paprike
1,5 šoljica sirćeta
1,5 kašika soli
1,5 kašika šećera
Konzervans
Vinobran
Priprema:
Paprike oprati pa očistiti od repelja i semenki. Ako su paprike manje, nagurati ih u teglu da ostane što manje prostora, a ako su velike i nepravilne iseći ih na veće komade, pa dobro sabiti u teglu od 1.5kg. Kada je tegla puna naliti 1,5 šoljicu sirćeta, dodati so i šećer i konzervans 1g na 1kg, nekoliko zrna bibera i malo belog luka, pa preko svega naliti vodu do vrha tegle. Osnovno doziranje začina je 1 šoljica sirćeta i po 1 kašika soli i šećera na teglu od 1kg.Ovako napunjenu teglu ostaviti pokrivenu tacnom pa sutradan dodati vinobran 1g na 1kg i poklopiti tegle čistim i suvim poklopcima. Papriku do upotrebe čuvati na suvom i tamnom mestu.
No comments:
Post a Comment