Uštipci sa tikvicama
Još jedno jelo sa tikvicama, koje može savršeno da posluži
kao samostalno jelo za doručak sa jogurtom, a može naći i svoje mesto sa
predjelom i salatama. Idealno je što se vrlo brzo priprema a ujedno se može
služiti samostalno ili sa lovačkom salatom, mlevenim paradajzom ili pavlakom.
Sastojci:
1 srednja tikvica
2 jaja
10 kašika brašna
1 šolja vode ili mleka
malo praška za pecivo
2 kašičice začina C
malo bibera po ukusu
Priprema:
Tikvicu oljuštiti, očistiti od semenki i izrendati.Viljuškom
umutiti jaje, dodati tikvice i začine, a brašno i tečnost dodavati postepeno,
da se ne pojave grudvice. Smesa mora biti malo gušća od smese za palačinke.
Dobro
zagrejati ulje ili mast i kašikom ulivati smesu i pržiti uštipke na jakoj vatri
dok ne porumene, pa prevrtati i pržiti do kraja.Pržene uštipke spuštati na
kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Divno, divno...bas imam dve tikvice i odmah ujutru pravim.
ReplyDeletejao pa to je sjajno ja takodje imam dve tikvice ali nemam jaja, moracu da ih nmaberem sa drveta iza kuce
Delete