Vremenska Prognoza

November 16, 2011

DOMAĆA PICA


Dobra stara pica lako i brzo se sprema a odlična je kada u frižideru ostane svega po malo, da se utroši. Ovaj recept za testo za picu je modifikovan po savetu profesionalaca,  gde je osnovni dodatak pšenični giz, koji testu daje onu finu krckavost.


 
Sastojci:
Kora:
Oko 450g brašna
50 g pšeničnog griza
1 šoljica ulja
1 belance
1/2 kesice kvasca
1 kašičica soli
½ kašičice šećera
200 ml mleka
Fil:
Oko 100g sira
Malo kečapa ili paradajz pirea
Oko 100g parizera
Nekoliko krastavčića


 

Priprema:
Pomešati veći deo brašna sa ostalim sastojcima, pa uz pomoć toplog mleka zamesiti testo uz dodavanje preostalog brašna, tako da se dobije mekano i glatko testo. Testo za picu ostaviti da narasta oko 45 minuta. Naraslo testo razvući oklagijom na debljinu oko 6mm i preneti u podmazan pleh, izvlačeći ujedno rubove testa da budu malo deblji nego srednji deo. Ova količina testa je dovoljna za veliki pleh od rerne ili 3 male okrugle tepsije prečnika 30 cm.



 Razvučeno testo premazati kečapom pa naneti narendani sir i narendani parizer, i preko toga staviti naseckane kratavčiće ili masline pa posuti kečapom. 


 
Picu peći u dobro zagrejanoj rerni oko 20 minuta ili dok ne porumene rubovi a fil se delimično prosuši.



No comments:

Post a Comment