Dobra
stara pica lako i brzo se sprema a odlična je kada u frižideru ostane svega po
malo, da se utroši. Ovaj recept za testo za picu je modifikovan po savetu
profesionalaca, gde je osnovni dodatak
pšenični giz, koji testu daje onu finu krckavost.
Sastojci:
Kora:
Oko 450g
brašna
50 g
pšeničnog griza
1
šoljica ulja
1
belance
1/2
kesice kvasca
1
kašičica soli
½ kašičice
šećera
200 ml
mleka
Fil:
Oko 100g
sira
Malo kečapa
ili paradajz pirea
Oko 100g
parizera
Nekoliko krastavčića
Priprema:
Pomešati
veći deo brašna sa ostalim sastojcima, pa uz pomoć toplog mleka zamesiti testo
uz dodavanje preostalog brašna, tako da se dobije mekano i glatko testo. Testo
za picu ostaviti da narasta oko 45 minuta. Naraslo testo razvući oklagijom na
debljinu oko 6mm i preneti u podmazan pleh, izvlačeći ujedno rubove testa da
budu malo deblji nego srednji deo. Ova količina testa je dovoljna za veliki
pleh od rerne ili 3 male okrugle tepsije prečnika 30 cm.
Razvučeno testo
premazati kečapom pa naneti narendani sir i narendani parizer, i preko toga
staviti naseckane kratavčiće ili masline pa posuti kečapom.
Picu
peći u dobro zagrejanoj rerni oko 20 minuta ili dok ne porumene rubovi a fil se
delimično prosuši.
No comments:
Post a Comment