Ovo je idealna zimnica za one koji ne vole komadnu turšiju
iz bureta. I ovde se pakuje različito povrće i postoji izmešani kiseli ukus,
ali povrće stoji u sopstvenom soku i u teglama, bez bureta, pretakanja i
ostalih zanimacija koje prate turšiju.
Sastojci:
1kg crvene i žute
paprike
1kg krastavčića
1 glavica kupusa
1 kg šargarepe
1kg zelenog paradajza
6 kašika soli
6 kašika šećera
3 šoljice šećera
1 šoljica ulja
1konzervans
Priprema:
Povrće dobro oprati, ocediti pa iseckati papriku, paradajz i
kupus na trake a šargarepu i krastavce na tanke kolutiće. Sve zajedno pomešati
u dublji sud, pa dodati mešavinu ulja, sirćeta, soli, šećera i konzervans. Sve
zajedno čistom rukom promešati i gnjaviti po malo. Ostaviti pokriveno da
prenoći pa sutradan još malo mešati i probati ukus i eventualno dodati neki od
sastojaka po ukusu. Kada povrće otpusti dovoljno tečnosti, salatu presuti u
čiste i suve tegle, poklopiti i čuvati na suvom i tamnom mestu.
No comments:
Post a Comment