Vremenska Prognoza

December 11, 2012

POSNA PUNJENA PAPRIKA


Posni dani, pa i posne slave svakako su odlična prilika da se pripremaju ovakva, pomalo teška ali veoma ukusna domaća jela. Jednostavan recept za jelo odličnog ukusa, koje se može služiti i toplo i vruće.


Sastojci:
10 srednjih crvenih paprika iz zamrzivača
20 kašika pirinča
2 šake sojinih ljuspica
1 velika glavica crnog luka
1 srednja šoljica ulja
Pola kašičice soli
1 kašičica šećera
1 kašika vegete
Po ukusu belog i crnog bibera
1,5 kašičica aleve paprike

Priprema:
Skuvati pirinač, tako da zrna ostanu cela i da ispari sva voda. Na vrućem ulju propržiti sitno iseckan luk do zlatno žute boje, pa dodati pirinač i soju, to pržiti uz stalno mešanje nekoliko minuta. Potom dodati začine, probati ukus pa ako je sve zadovoljavajuće dodati alevu papriku i mešati dok sve ne dobije jednaku crvenkastu boju. Skinuti sve sa vatre i malom kašičicom puniti poluodleđene paprike. Kada se utroši sav materijal i napunjene paprike slože u podmazan pekač, staviti u rernu i peći na 230 stepeni 45 do 60 minuta. Služiti toplo ili ohlađeno.


No comments:

Post a Comment