Vremenska Prognoza

December 9, 2012

POSNA VOĆNA TORTA


Izvorni recept za švarcvald tortu sam videla na sajtu www. coolinarika.com, ali nisam odolela da ga malo modifikujem i prepravim. Ova torta je idealna za posne slave i ostale posne dane. Lako se priprema, veoma je izdašna i nije skupa. Osvežavajući ukus šumskog voća, višanja i posnog šlaga daje zaista neodoljiv utisak.

Sastojci:
Kore:
300g šećera
400ml vode
4 kašike ulja
4 kašike džema od šljiva
2 kašićice sode bikarbone
½ kesice praška za pecivo
2 vršne kašike kakaoa
200g posnog keksa

Fil I:
1,2l soka od višanja (može i rastvorenog sirupa)
3 pudinga ukus šumsko voće
2 kašike brašna
2 kašike gustina
200g šećera
250g margarina
Fil II:
200g posnog šlaga
400ml obične vode
300g višanja



Priprema:
Sastojke za kore podeliti na 2 dela pa posebno umutiti i ispeći 2 kore u margarinom podmazanom, pobrašnjavljenom plehu 25x 32cm na oko 220 stepeni oko 15 minuta.
Fil I staviti 1l soka i šećer da se zagreju do ključanja a pudinge, brašno i gustin razmutiti u preostalom soku pa skuvati puding i ostaviti pod najlonom da se ohladi. Hladan puding pomešati sa umućenim margarinom.




Fil II umutiti šlag sa vodom

Ređanje:
Korica pa polovina fila I pa višnje, preko šlag pa preko red posnog keksa, zatim opet fil I, višnje i šlag, pa preko druga korica. Tortu dekorisati posnim šlagom.




No comments:

Post a Comment