Vremenska Prognoza

December 11, 2012

POSNA PROJA SA PEČURKAMA

Idealno posno predjelo, doručak ili večera za posne dane. Jednostavno se priprema, a ukus je fenomenalan. Od pečuraka mogu se upotrebiti vrganji, šampinjoni, bukovače, sunčanice. Varijacija na temu je i posna proja sa blitvom, pogledajte.




Sastojci:
300g pečuraka
2 glavice roze luka vlašca
malo ulja za prženje
kašičica vegete
malo bibera
malo soli
300g projinog brašna
300g pšeničnog brašna
150ml ulja
300ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
1 kašičica vegete
½ kašičice soli
50g susama



Priprema:
Iseckati sitno luk i staviti da se proprži, pa kada dobije zlatno žutu boju dodati iseckane pečurke, vegetu i biber pa sve pržiti 10ak minuta. Pržene pečurke ostaviti da se prohlade pa pomešati sve sastojke u posudu za mućenje i mikserom dobro umutiti testo. Gotovu smesu razliti u nauljen pleh, posuti susamom i peći na 220 stepeni oko 15 minuta. Lepše je ako se pripremi nekoliko sati pre služenja.


No comments:

Post a Comment