Vremenska Prognoza

December 13, 2012

POSNA SLANA OBLANDA

Zamislili ste za posnu slavu da služite predjela? Evo lepog i laganog recepta kao ideje za posnu slavsku trpezu. Mora se napraviti dan pre služenja da bi se svi sastojci lepo povezali i omekšali. Recept za ovo lepo predjelo pronašla sam na blogu http://majinakuhinja.blogspot.com, i malčice ga prilagodila svojim potrebama




Sastojci:
3 lista velike oblande
10ak kiselih krastavčića
5 do 6 kašika ajvara
200g posnog majoneza
2-3-kašike senfa
200g posnih krekera
1,5 čaša vode
2 do 3 parčeta pečene ribe, šaran ili oslić

 Priprema:
Sva tri lista oblande preseći na pola po širini, tako da se dobije 6 manjih listova. Pomešati krekere i vodu da se razmekšaju i postanu testasti pa tome dodati majonez i senf i umutiti mikserom. Na prvi list oblande namazati polovinu ajvara, staviti sledeći list i na njega naneti malo fila sa krekerima pomešanog sa iseckanim kiselim krastavčićima, preko staviti sledeći list oblande i potom naneti sledeći deo fila pomešanog sa komadićima pečene ribe očišćene od kostiju, staviti sledeći list oblande koji treba namazati ostatkom ajvara, preko čega ide poslednji list oblande, preko čega se maže osatak fila sa krekerima preko koga se može narendati posni kačkavalj ili pečeni susam.

No comments:

Post a Comment