Vremenska Prognoza

January 29, 2011

Dalmatinar rolat/torta

 

Ovaj recept sam pronašla na internetu i pošto sam ga isprobala pravim ga vrlo često jer je ukusan, neobičan i jednostavan za pravljenje.




Sastojci:

Kora

Beli deo:

- 4 belanca

- 4 kašike šećera

- 4 kašike brašna

- 1 kašika ulja

Tamni deo:

- 4 žumanca

- 4 kašike šećera

- 4 kašike brašna

- 2 kašike kakaoa

- 50ml mleka

- 1/2 praška za pecivo

- 1 kašika ulja

Fil:

- 750ml mleka

- 2 pudinga od vanile

- 7 kašika šećera

- malo manje od ½ margarina

- 2 rebra čokolade

Priprema:

Najpre umutiti belanca, šećer i brašno i na kraju dodati kašiku ulja. Potom u odvojenoj posudi umutiti braon smesu. U podmazan ili papirom za pečenje podmazan pleh kašičicom rasporediti belu smesu, kao na slici, a onda između sipati braon smesu. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

No comments:

Post a Comment