Vremenska Prognoza

February 2, 2011

Posne kiflice

Jedna od mnoštva varijanti kiflica, lepo se oblikuju, vrlo su izdašne i mekane. Jednostavno se prave i još lakše ručkaju . Idealne za posne dane, kada ponestane ideja.



Sastojci
1 kockica svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
3 šoljice ulja
5 kašika šećera
2 supene kašike sirćeta
500ml mlake vode
Malo soli
Na vrh noža praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
Oko 1kg brašna
Fil
Džem 
Za premaz
1,5 kašičica meda
1 šoljica tople vode

Priprema
Kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom brašna razmutiti u toploj vodi i ostaviti da naraste. Brašno pomešati sa šećerom, praškom za pecivo, vanilin šećerom, solju, zatim dodati ulje pa sa vodom i kvascem zamesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplo mesto da narasta oko 1h.
 Potom testo premesiti i ostaviti još 1h da stoji. Nakon toga premesiti testo, razvijati oklagijom na oko 0,5cm debljine, seći u trouglove i sa filom ili bez savijati u kiflice.

 Kiflice ređati u pleh, premazivati medom i vodom i peći na 2200 C oko 15 minuta, dok ne porumene. Pečene kiflice pokriti čistom kuhinjskom krpom i nekom kesom ili celofanom.

No comments:

Post a Comment