Vremenska Prognoza

October 31, 2011

NO PROBLEM TORTA


Ništa nema slađe nego kada iskombinujem uspešno neku novu tortu. To važi i za ovu tortu koja je direktna posledica opsesije naše ćerkice sa no problem bombonicama, koje se samim tim često nalaze u našoj kući. U ovoj torti sa prezlama i žumancima, no problem bombonice pored super ukusa i boje fil pa ona deluje na preseku lepše.



Sastojci:

Kora:

12 belanaca

12 kašika šećera

9 kašika prezli

3 ravne kašike brašna

3 štangle čokolade

Fil I:

12 žumanaca

600 ml  mleka

8 kašika šećera

3 kašike gustina

2 kašike brašna

250g margarina

Fil II:

100g praška za šlag

200ml mleka

I još treba:

2 kesice no problem bombonica


Priprema:
Kore: Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, a zatim varjačom umešati 3 kašike prezle, 1 kašiku brašna i 1 štanglu narendane čokolade. Smesu presuti u okrugli kalup prečnika 26-28cm, obložen papirom za pečenje i peći 15 – 18 minuta na 200 stepeni. Isti postupak ponoviti sa još 2 kore.
Fil I: Uzeti 400ml mleka i pomešati sa 8 kašika šećera i staviti da provri. Za to vreme umutiti žumanca, brašno i gustin sa preostalim mlekom pa sve pomešati sa provrelim mlekom i skuvati gust krem, uz neprestano mešanje. Ostaviti krem da se ohladi, pa u ohlađen dodati umućen margarin. 




Fil II: Umutiti mleko i šlag po uputstvu proizvođača.



Ređanje: Na koru naneti fil I pa u njega utisnuti bombonice, trudeći se da se izaberu različite boje iz kesice, pa preko toga naneti šlag, pa sledeću koru i tako sledeću koru nafilovati a treću koru ostaviti praznu za fondan ili i na nju naneti filove i no problem bombone ako će dekoracija biti sa šlagom.

3 comments: