Vremenska Prognoza

December 6, 2011

BELA ROZEN TORTA SA LEŠNICIMA


U početku sam bila skeptična u vezi ove torte, jer klasičnu rozen tortu ne volim i pitala sam se kako će se rozen korice ponašati u kombinaciji sa pudingom i šlagom. 
Ali iznenađenje je bilo potpuno- ova torta se topi u ustima, vrlo je jednostavna za spremanje, nije preterano skupa a i lako se seče na parčiće bilo koje debljne.
Idealna torta za slavu, Novu godinu, Božić ili bilo koju priliku. 
Mala mana je jedino što nije preporučljiva za fondan.



Sastojci:
Pakovanje korica za rozen tortu

Fil I:
1l mleka
2 kesice pudinga od vanile ''C''
3 pune kašike gustina
150g šećera
250g margarina
200g mleka u prahu
150g mlevenih, pečenih lešnika

Fil II:
300g šlaga
2 čaše kisele pavlake
5dl mleka
Malo šećera u prahu



Priprema:
U malo mleka razmutiti puding i gustin a preostalo mleko ukuvati sa šećerom, pa kada provri umešati razmućen puding i gustin i skuvati gust krem. Ukuvan krem skinuti sa vatre, pokriti prijanjajućom folijom po površini da se ne stvori pokorica, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250g margarina sa mlekom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i samlevenim pečenim lešnicima.

Fil II pripremiti tako što se najpre dobro umuti šlag sa mlekom a posebno umuti pavlaka pa se sve zajedno pomeša.

Ređanje: 
Na svaku rozen koricu prvo naneti prvi fil a preko njega Fil II sa šlagom i tako do kraja dok se ne potroše svi sastojci.





1 comment:

  1. Pa ovo je sjajno...stvarno treba probati. Mada volim i klasicnu rozen tortu.

    ReplyDelete