Vremenska Prognoza

December 25, 2011

BEBI CIPELICE OD FONDANA

U poslednje vreme prekrivanje torti fondanom i dekoracije od fondana su postale jako popularne. Fondan je vrlo zahvalan za rad i uz malo mašte vrlo je lako napaviti lepu i primamljivu tortu. A zahvaljujući različitim šablonima sa interneta, može se za kratko vreme napraviti gotovo sve pa i bebi cipelice.

 
Za izradu ovih cipelica potrebno je oko 300g fondana, oklagija, roze i braon prehrambena boja, malo šećera u prahu i šema za isecanje.
Priprema:
Fondan napravljen po ovom receptu dobro izmesiti i odvojiti oko 300g pa obojiti roze bojom a manji deo veličine za 2 oraha obojiti svetlo braon. Razviti roze fondan i na njega nasloniti izrezani šablon i pomoću što tanjeg noža opkrojiti dati oblik dna i okolnog dela cipelice.


 Odmah zatim premazati spoljne ivice đona vodom i oblepiti ih donjom stranom drugog dela šablona pazeći da se fondan ne pocepa, ubacujući zgužvani kuhinjski ubrus da cipelica formira oblik. Pomoću široke strane noža blago gurati u krug cipelicu da strane budu što ravnije. Ostaviti tako nekoliko minuta pa čačkalicom izbockati ivice da se dobije efekat prošivene cipelice.


 
Izrezati još šemu medine glave od svetlo braon fondana pa nju nalepiti sa prednje strane cipelice kao i 3 kruga, 1 manji a 1 veći kao dugmiće, i 1 za medin nos. Ovako napraviti i drugu cipelicu, vodeći računa de se dno istog šablona okrene tako da se dobije suprotna cipelica leva ili desna. Napravljene cipelice staviti na podlogu posutu šećerom u prahu i ostaviti nekoliko sati da se osuše.

 

No comments:

Post a Comment