Vremenska Prognoza

May 19, 2011

Kamelija torta

Ovo je jedna brza i relativno jednostavna torta za pripremu. Ukusna je i nije preterano slatka. Pogodna za sve vrste dekoracije kao i da bude podloga za višespratne torte.



Sastojci:

I kora: 5 belanaca

100g šećera

100g mlevenih oraha

1 kašika brašna

na vrh noža praška za pecivo

II kora: 5 belanaca

100g šećera

100g kokosa ili mlevenih lešnika

1 kašika brašna

na vrh noža praška za pecivo

III kora: 4 belanca

4 kašike šećera

4 žumanca

3 štangle krupno rendane čokolade

1 kašika kakoa

1 kašika brašna

malo praška za pecivo

Fil:  

10 žumanaca

300g šećera

6 kašika brašna

500ml mleka

2 kesice šlag krem vanila

200g margarina



Priprema:

I i II kora: Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se šećer dobro ne umuti. Potom varjačom umešati ostale sastojke. Peći na 200 stepeni oko 10 minuta.

III kora: Umutiti belanca sa 4 kašike šećera, dodati 4 žumanca pa nakon toga varjačom umešati ostale sastojke. Peći na 200 stepeni oko 10 minuta.

Fil: Staviti 300ml mleka i 300g šećera da prokuva a u međuvremenu pomešati žumanca, brašno i preostalih 200ml mleka pa umešati u provrelo mleko i skuvati gust krem. Kada se fil ohladi umutiti ga sa margarinom i 2 kesice šlag krema vanila.

Ređanje: Svaku koru preseći da se dobiju dve kore pa svaku redom filovati, poslednja kora ostaje slobodna za dekoraciju.

1 comment: