Vremenska Prognoza

July 24, 2011

GRIZ KOLAČ SA MALINAMA

Brzo se pravi a sočan je i ukusan, ovaj voćni kolač je pravo osveženje za ove letnje dane. Zavodljivi miris vanile u kombinaciji sa malinama je neodoljiv , dok hrskava korica krije mekanu i rastresitu unutrašnjost kolača. Ne postoji potreba za slatkim prelivima, može se samo po želji posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom.





Sastojci:


2 jaja


1 puna kašika masti


1 šolja griza


1 šolja mleka


1 šolja brašna


1,5 šolja šećera


200g malina


1 kesica vanilin šećera


1 kesica praška za pecivo


Priprema:


Umutiti mast, šećer, vanilin šećer i jaja pa dodati griz, brašno, prašak za pecivo i sve dobro promešati, pa dodati blago izgnjavljene maline. Kada se masa ujednači, dobiće tamno crvenkastu boju od malina.





Masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200-210 stepeni oko 35 minuta. Kolač je gotov kada na čačkalici zabodenoj u testo ne ostaje nikakav trag. Za one kojima smeta ovakva boja ispečenog testa, savet je da se maline ne gnjave već da se pažljivo umešaju u testo.

6 comments:

  1. Može li umesto malina neko drugo voce, npr visnje?

    ReplyDelete
  2. Naravno, mogu se staviti višnje, kupine, jagode pa čak i kajsije, a može se napraviti i bez voća, sve zavisi od ukusa :)

    ReplyDelete
  3. Bas je ukusan kolac i lako se pravi.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. 25x20cm, ili manji pleh, kao srednja đuvečara :)

      Delete
    2. u toliki sam i pekla :).super mi je ispao.drugi put sam narendala jabuke umesto malina ,malo cimeta,naprskala sam rumom pecen kolac i stavila slag.probajte, super je i ovako.:)

      Delete