Vremenska Prognoza

July 21, 2011

JEDNOSTAVNE PIZZA KIFLICE SA MARGARINOM

Ove kiflice nisu previše zahtevne za pripremu, osnovno testo trpi različite varijacije nadeva bez problema, spolja su hrskave a unutra meke, a ne postaju bajate ni sledećeg dana.





Sastojci:


900g brašna


1 jaje


1 belance


1 kašika soli


1 kašičica šećera


1 kesica kvasca ili kockica svežeg kvasca


1/3 kesice praška za pecivo


400ml mleka


180g rastopljenog margarina


Za nadev:


2 kašike kisele pavlake


Malo parizera ili slanine


Malo kečapa


Malo origana


Za premaz:


1 žumance


Malo susama


Priprema:


Rastopiti margarin na tihoj vatri. Ako se koristi svež kvasac razmutiti ga u malo pripremljenog mleka sa kašičicom šećera, pa kad nadođe promešati i izručiti u brašno. Ako se koristi suvi kvasac onda ga jednostavno umešati sa solju, šećerom i praškom za pecivo u brašno. Pored ovih sastojaka u brašno dodati jaje, belance i margarin pa uz pomoć zagrejanog mleka zamesiti testo i ostaviti na toplom mestu da narasta oko 30 minuta. Nakon toga razmesiti testo i napraviti 6 jufki, pa ih ostaviti da narastaju ispod krpe oko 20ak minuta.






Posle tog vremena svaku jufku oklagijom razvući u krug koji treba iseći na 8 trouglova .




Naneti na svaki tougao nadev pa onda prvo saviti stranice uglova pored nadeva, pa nadev podviti unutra a onda blago natežući testo uvijati u rolnice. Ovakav postpak ima za cilj da spreči curenje nadeva za vreme pečenja.





Razvijanje testa u ovom slučaju radi se bez posipanja podloge brašnom, jer je testo masno od margarina, pa se ne lepi za podlogu. Na kraju kiflice ređati u podmazan pleh, ostaviti još oko 25 minuta da odstoje pokrivene, pa onda namazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni oko 25 do 30 minuta.

No comments:

Post a Comment