Vremenska Prognoza

June 9, 2011

BRANKOVA VOĆNA TORTA

Postoji more recepata za voćne torte, od onih najjednostavnijih pa do mnogo komplikovanih i skupih. Kao i većini domaćica, nijedan recept za voćnu tortu mi u datom trenutku nije bio adekvatan, pa sam napravila neku svoju varijantu, sočnu, slatku a dovoljno čvrstu za fondan.



Sastojci:

Kore:

12 jaja

525g šećera

600g brašna

300ml tople vode

3 kesice praška za pecivo

3 kašike ulja

Fil I:

1,5l mleka

12 kašika šećera

4 kesice pudinga od jagoda ili malina

300g margarina

Fil II:

500ml slatke pavlake ili

300g šlaga i 700ml mleka

I još je potrebno:

Voće po želji jagode, maline, banane, višnje

2dl soka od jagoda ili malina

Priprema:

Umutiti 3 puta po 4 belanca sa po 175g šećera pa ručno umešati po 100ml tople vode, 200g brašna, 1 kesicu praška za pecivo i po 1 kašiku ulja. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh 26x35cm i peći oko 20min na 220 stepeni.



Fil I skuvati puding sa šećerom i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil od jagoda dodati 300g umućenog margarina.

Fil II Umutiti slatku pavlaku ili šlag prema uputstvu proizvođača.





Ohlađene kore natopiti sokom, pa ređati voće, pa voćni fil, pa pavlaku ili šlag te staviti sledeću koru, pa sa njom ponoviti postupak a na poslednju koru u slučaju dekoracije sa fondanom ne nanositi filove a kod dekoracije sa šlagom može.

No comments:

Post a Comment