Testo za ove korpice je u osnovi testo za slane koktel štapiće, pa ga koristim podjednako i za jedno i za drugo. Posle dužeg isprobavanja odlučila sam se za ovaj recept za slane korpice jer mi klasične slane korpice deluju suvoparno i bezukusno. Ovaj ukus slanih korpica idealno se uklapa sa većinom salata i predjela.
Sastojci:
50g margarina
1 kriška starijeg sira (oko 200g)
1 jaje
250g brašna
1 kašičica soli
Priprema:
Umutiti margarin, jaje i so, pa dodati izdrobljeni sir i brašno i zamesiti testo. Testo će biti pomalo lepljivo ali ne dodavati više brašna, već ga staviti u frižider pokriveno prijanjajućom folijom da stoji oko 30 minuta. Izvaditi testo iz frižidera pa praviti kuglice i rastanjivati ih u margarinom podmazane modle, da sloj testa ne bude deblji od 3 mm. Truditi se da se srednji deo i dno korpice dobro izdube i ne ostane debelo. Ova mera je dovoljna za oko 45 korpica. Peći 10 do 15 minuta na 220 stepeni. Ohlađene korpice puniti nadevima po želji.
Sastojci:
50g margarina
1 kriška starijeg sira (oko 200g)
1 jaje
250g brašna
1 kašičica soli
Priprema:
Umutiti margarin, jaje i so, pa dodati izdrobljeni sir i brašno i zamesiti testo. Testo će biti pomalo lepljivo ali ne dodavati više brašna, već ga staviti u frižider pokriveno prijanjajućom folijom da stoji oko 30 minuta. Izvaditi testo iz frižidera pa praviti kuglice i rastanjivati ih u margarinom podmazane modle, da sloj testa ne bude deblji od 3 mm. Truditi se da se srednji deo i dno korpice dobro izdube i ne ostane debelo. Ova mera je dovoljna za oko 45 korpica. Peći 10 do 15 minuta na 220 stepeni. Ohlađene korpice puniti nadevima po želji.
Sjajnog su ukusa, a verujem da bi uz mladi sir i manje soli mogle da sa pune i slatkim filom.
ReplyDelete