Vremenska Prognoza

June 3, 2011

Vanila torta sa višnjama i šlagom

Ova torta je stvorena za situacije kada želite da brzo i bez mnogo muke napravite poslasticu. Umesto višanja u ovu kombinaciju odlično se uklapaju i maline.



Sastojci:

Kore:       5 jaja


                  150g brašna


                  50g kakao praha


                   150g šećera


                   3 kašike tople vode


                    1 kesica praška za pecivo


                    2 kesice vanilin šećera


Fil:             400g praška za šlag penu


                    900ml mleka


Voće:         500g očišćenih višanja ili malina iz zamrzivača


                     4-5 kašika šećera



Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 150g šećera, pa dodati žumanca a ostale sastojke umešati varjačom.  Sipati u duboki kalup prečnika 28 do 30 cm i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Ostaviti koru da se ohladi pa je preseći na 3 ili 4 kore.

Umutiti šlag penu prema uputstvu proizvođača.

Voće pošećeriti po želji.

Kore poprskati sokom od odleđenog voća. Ređati kora pa voće pa šlag. Tortu ukrasiti šlagom i komadićima čokolade.

3 comments: