Počela je sezona malina!!! Naravno, postoji more recepata za poslastice sa malinama, ali sam ja na brzinu ''smućkala'' ovaj recept za rolat, koji je vrlo koristan kada je stiska sa vremenom, posebno što ne zahteva hlađenje fila, margarin a opet sve stoji čvrsto a ujedno je i kremasto.
Sastojci:
Kora:
3 jaja
160g šećera
100g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakao praha
3 kašike vruće vode
Fil I:
300g malina
6 kašika šećera
2 kašike gustina
2 čaše soka od malina ili drugog šumskog ili jagodičastog voća
Fil II:
200g šlaga
450ml vode
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žumanca a ostale sastojke umešati varjačom. Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu od rerne, 10 do 15 minuta na 220 stepeni. Izvaditi koru iz pleha i odmah uviti u mokru krpu pa ostaviti da se prohladi.
Staviti maline, šećer i 1,5 čašu soka da prokuvaju nekoliko minuta a u preostali sok razmutiti gustin i dodati u ključalu masu pa ukuvati gust krem. Ostaviti da se prohladi.
Umutiti šlag po uputstvu proizvođača.
Nafilovati koru prvo sa voćnim filom pa preko toga namazati 2/3 šlaga i uviti u rolat. Rolat premazati preostalim šlagom i ostaviti malo u frižider da se prohladi.
No comments:
Post a Comment