Vremenska Prognoza

June 27, 2011

LETNJI KOKTEL OD GREJPFRUTA I VIŠANJA

Grejpfrut je nepravedno potisnut iza ostalih citrusa zbog svog gorkog ukusa, iako poseduje zaista neverovatne pozitivne i lekovite osobine. Smatra se da je od sveg južnog voća upravo grejp najbogatiji vitaminom C. Takođe sadrži vitamine B kompleksa i limunsku kiselinu, kao i dosta minerala.



Grejp je glavni lek za uklanjanje zadebljale kože na laktovima i petama. Potrebno je par večeri držati krišku grejpa na laktu ili peti bar 10 minuta. Posle 3 do 4 dana koža će postati mekana i nežna. Uspešno otklanja čak i najtvrđu kožu na laktovima, provereno!!

Takođe je provereno sredstvo za uklanjanje različitih mrlja i pega sa kože, koje nisu staračke već nastale od sunca i drugih uticaja. Dakle, potrebno je koru već isceđenog grejpfruta snažno istrljati popegama na koži i ostaviti da deluje 10 do 15 minuta, pa isprati hladnom vodom. Ovako raditi nekoliko dana i pege će znatno izbledeti i polako nestati.

Za 4 čaše koktela je potrebno:

2 grejpfruta

4 čašica votke

4dl sirupa od višanja ili malina

4 dl kisele vode

Nekoliko višanja iz slatkog

Priprema:

Iscediti po polovinu grejpfruta za svaku čašu i pomešati sok sa po kašičicom šećera. Sipati u velike čaše i dodati po čašicu votke i sirup od višanja ili malina.  Na kraju čaše dopuniti kiselom vodom, dodati po par kockica leda i ubaciti po 2 do 3 višnje kao dekoraciju.

No comments:

Post a Comment